Write for Rights

Kom in actie tegen onrecht! Het kan écht iemands leven veranderen.

Op 10 December is het Internationale Dag van de Rechten van de Mens. In de weken rond deze dag komen wereldwijd honderdduizenden mensen in actie met Write for Rights. Dan schrijven ze brieven voor andere mensen die onrecht is aangedaan.

Overal wordt geschreven – Ook in Nederland schrijven mensen brieven, met pen en papier of online. Voorgaande jaren kwamen we op verschillende plekken bij elkaar om samen te schrijven, zoals bijvoorbeeld tijdens een van de schrijfevenementen in buurthuis, school of bibliotheek.

Dit jaar organiseren we onze schrijfactie anders vanwege de coronamaatregelen. Daarom zal Amnesty Veenendaal thuispakketten verspreiden, waarin alles zit om brieven te schrijven.

Ook kun je vanaf 20 november online brieven schrijven via de site van Amnesty International Nederland: Online schrijven.

Wil je meer weten voor wie je kunt schrijven? Kijk dan verder op de website van Amnesty International Nederland: Voor wie we schrijven.

Wil je zelf een actie voor Write for Rights organiseren? Dat kan natuurlijk ook! Lees meer over de mogelijkheden: Zelf een schrijfactie organiseren.